HATAY / DEFNE - Defne Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Etiket Sonuçları: defne ram

Kas

Psikolojik Danışmanlar İçin Okul Reddi El Kitabı Yayınlandı.

Ekm

Özel Eğitim Süreçleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Kitapçığımız Yayınlandı.

Ekm

Ortak Sınavlar Konusunda Hazırlanan Bilgilendirme Kitapçığımız Yayınlandı.

Ekm

2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Psikolojik Danışman/ Rehber Öğretmen Toplantımız

Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü

2-8 Ekim Dünya Disleksi Farkındalık Haftası

İşitme Engelliler Haftası Videomuz

Eyl

Sorumluluk alanımızdaki okul/ kurumlarımızın kullanabileceği örnek çerçeve planlarımız yayınlandı.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında ilimiz için belirlenen "Akran Zorbalığı" yerel hedefine yönelik olarak hazırlanan içerikler yayınlanmıştır.

23- 29 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası Mesajımız

Eyl

E- Rehberlik Modülü Yayınlandı.

Eyl

Özel Eğitim ve PDR Hizmetleri Bölümlerine Öğrenci Yönlendirme Süreci Hakkında Hazırladığımız Kitapçığımız Yayınlandı

Eyl

Yıllık Planda Yer Verilmesi Gereken Çalışmaları içeren Kitapçığımız Yayınlandı.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Merkez Kurul Toplantımız Gerçekleştirildi

Ara

Psikolojik danışmanı olmayan okullardan Aknehir Ortaokulu'nda öğrenci ve velilere eğitimler düzenlendi.

Kas

Defne Rehberlik ve Araştırma Merkezi PDR Hizmetleri Bölümü tarafından psikolojik danışmanı/rehber öğretmeni olmayan okulların idarecileriyle toplantı düzenlendi.

Ekm

25.10.2022 tarihinde Sam Franss Otel'de saat 14.00'te "Support to Education Project" (STEP) kapanış toplantısı düzenlendi.

Ekm

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle 2022 Yılı Ekim Ayı Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) Hizmetleri Toplantısı yapıldı.

Ekm

Defne RAM sorumluluk bölgesinde bulunan ilçelerde görev yapan psikolojik danışman/rehber öğretmenlerle "2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Koordinasyon Toplantısı" düzenlendi.

Eyl

Hatay İl MEM resmi yazısı doğrultusunda Defne RAM ve Hatay RAM psikolojik danışmanlarınca kurulan komisyon, yerel hedef Olumlu Davranış Geliştirme temalı oluşturduğu içerikleri Kırıkhan'da yapılan toplantıda sundu.

Eyl

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonunda belirlenen yerel hedefe ilişkin içerik/eğitim hazırlanması amacıyla oluşturulan komisyon, çalışmalarında sona yaklaştı.

Ağu

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)'nde görev yapan ruh sağlığı uzmanları, kurumumuza hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ağu

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılından itibaren ortaöğretim kurumlarında okul pansiyonlarına yatılılık başvuruları, velilerin okul pansiyonlarına gitmelerine gerek kalmadan elektronik ortamda alınacak.

Ağu

Defne RAM PDRH Bölüm Başkanı psikolojik danışman Görkem İŞİGÜZEL, 23.Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi'ne 3 (üç) bildiri ile katılım sağladı.

Ağu

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 15-17 Ağustos 2022 tarihleri arasında "Özel Eğitimde Uygulamalı Davranış Analizi Kılavuz Kitabı Hazırlık Çalıştayı" Ankara Çankaya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlendi.

Ağu

Defne RAM sorumluluk bölgesinde bulunan Davut İbrahim Eskiocak İlkokulu veli, öğretmen ve öğrencilerine yönelik seminerler düzenlenmiştir.

Ağu

3-5 ve 6-22 yaş aralığındaki bireylerin zihinsel beceri ve yeteneklerini belirleme amaçlı, hem kağıt-kalem hem de bilgisayar ortamında bireye uyarlanmış (Computerized Adaptive Test) psikolojik ölçme aracı geliştirmeye yönelik çalıştay, Mersin Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde düzenlendi.

Ağu

Hatay İl Milli Eğitim AR-GE Birimi koordinesinde yürütülen "Hatay Veli Akademisi Projesi" kapsamında Rehberlik ve Araştırma Merkezleri tarafından dokümanlar hazırlandı

Ağu

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2022-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.